Αρχική / About us / About Mina

About Mina

Mina Gerakiti

profile author photo

Είμαι η Μίνα, μαμά του Κωστή και του Αντώνη, οι οποίοι αναμένουν την άφιξη του/της νέου/ας τους αδελφού/ης.
Σπούδασα Εφαρμογές Πληροφορικής και εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για 7 χρόνια, ώσπου αποφάσισα να διακόψω την εργασία μου και να ασχοληθώ αποκλειστικά με το μεγάλωμα των μικρών μας.
Το 1ο μας παιδάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή το 2013 και θήλασε αποκλειστικά για 19 μήνες – η συγκοίμηση εννοείται – ώσπου αποθήλασε μόνος του ενώ ήμουν έγκυος στον 4ο μηνά στον αδελφό του. Από τους 19 μήνες αποκλειστικού θηλασμού τους 8 πρώτους έκανα αποχή από γαλακτοκομικά γιατί έβλεπα αίμα και βλέννες στην πάνα του μωρού. Δεν ήξερα την ομάδα του Facebook “Θηλασμός και αλλεργίες”, την οποία έμαθα στην πορεία και ενημερώθηκα πιο σωστά σε διαφορά θέματα θηλασμού, διατροφής και ανατροφής των παιδιών γενικότερα.
Το 2ο παιδάκι μας γεννήθηκε φυσιολογικά μετά από καισαρική – VBAC – το 2015 και θήλασε κ αυτό αποκλειστικά για 20 μήνες ώσπου και αυτός αποθήλασε μόνος του. Από τον θηλασμό και μετά δεν ήπιαν ποτέ άλλο γάλα πέραν από μερικές φορές που το επιλέγουν σε μικρή ποσότητα ως πρωινό με δημητριακά.
Δηλώνω πλέον ως επάγγελμα τα Οικιακά και η αγάπη που είχα από μικρή στην κουζίνα, είναι η καθημερινή μου ασχολία, τόσο εμένα όσο και των μικρών μου βοηθών, που τρελαίνονται να βρίσκονται στον πάγκο μαζί μου.
Προσπαθούμε να διατηρούμε ένα υγιεινό και πλούσιο τροφών και επίλογων διαιτολόγιο, αν και δεν λείπουν από το τραπέζι μας λιγότερο υγιεινές τροφές όπως τα γλυκά.
Επεξεργασμένα τρόφιμα, κρέμες, γιαουρτάκια κτλ. δεν γευτήκαν ποτέ τα παιδιά μας και προτιμούν στα σνακ τους φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Είμαι οπαδός του BLW (Baby-Led Weaning), του να τρώνε δηλ. μονά τους από την έναρξη στέρεων μικρές και μαλακές ποσότητες φαγητού, χωρίς να αλέθω την τροφή τους. Έτσι μαθαίνουν από νωρίς να επιλέγουν μόνα το ποσό θα φάνε και εγώ το τι θα φάνε.

Ακολουθήστε με στο Instagram

Δείτε όλες τις συνταγές μου

Αφήστε ένα σχόλιο